Spreekuur van de doktersassistente
De doktersassistente heeft ook een eigen spreekuur. Dit is dagelijks, bij aanwezigheid van 2 praktijkassistentes, van 15.00-16.00uur uur . Als er maar 1 praktijkassistente aanwezig is, bijvoorbeeld bij vakanties, nascholing, ziekte, zal er beperkt assistenten spreekuur zijn. U kunt bij de assistente op afspraak terecht voor:
- maken van een uitstrijkje in het kader van het Bevolkingsonderzoek
- meten van uw bloeddruk; als u niet bij de praktijkondersteuner onder behandeling bent of in de ketenzorg zit
- aanleggen van de 24-uurs bloeddrukmeter
- maken van een ECG (=hartfilmpje)
- aanleggen van een Holter (=hartritmeonderzoek)
- behandelen van wratten
- verwijderen van hechtingen
- geven van injecties
- wondverzorging
- oren uitspuiten
- urineonderzoek
- vingerprikken (glucose)
- EHBO
- CRP-meting
De doktersassistente heeft een brede en deskundige achtergrond. Zij helpt u graag.
Spreekuur POH
POH-GGZ
Onze Praktijkondersteuner GGZ Sjoerdtje kan u begeleiden bij psychische problemen zoals rouwverwerking, overspannenheid en depressiviteit. Dankzij haar aanwezigheid is een afspraak bij de GGZ vaak niet nodig. Mocht een verdere verwijzing naar de GGZ of een psychiater toch beter zijn, dan krijgt u van haar een deskundig advies ten aanzien van de mogelijkheden. In voorkomende gevallen blijft medicatie op dit gebied de verantwoordelijkheid van de huisarts.
POH-S
De Praktijkondersteuner Somatiek begeleidt u bij chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, astma, COPD en hart- en vaatziekten.
POH-Ouderen
Monique is onze Praktijkondersteuner Ouderen. Naast haar werkzaamheden voor (kwetsbare) ouderen in onze praktijk werkt Monique ook als praktijkverpleegkundige Somatiek in de huisartsenpraktijk.
Wij worden steeds ouder in Nederland en wensen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Veilig en vertrouwd in onze eigen omgeving. Door het ouder worden krijgen wij mogelijk te maken met één of meerdere aandoeningen/kwalen. Het is daarom goed om te kijken hoe wij hiermee toch veilig thuis kunnen blijven wonen.
Samen met de praktijkondersteuner-ouderen kunnen u en uw naasten bekijken wat uw wensen en behoeften zijn. Indien nodig of gewenst bekijken welke ondersteuning nodig is, zodat u thuis veilig kunt blijven wonen. De POH- Ouderen heeft naast direct overleg met uw eigen huisarts, contacten met onder andere de Thuiszorg, de Gemeente en welzijnsorganisaties.
Heeft u vragen omtrent het ouder worden kunt u terecht bij Monique. U kunt hiervoor contact opnemen met de assistente.
Andere spreekuren
Avondspreekuur, uitsluitend op afspraak in overleg met de huisarts
Echo spreekuur, uitsluitend op indicatie van de huisarts en op afspraak